Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@17:39:55 GMT

تحویل سال از دریچه علم نجوم/ سال ۹۹ کبیسه است

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۲۷۶۳۴

تحویل سال از دریچه علم نجوم/ سال ۹۹ کبیسه است

علی ابراهیمی سراجی کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تحویل سال یک اتفاق نجومی است که ما آن را در نیمکره شمالی جشن می گیریم.

وی با اشاره به وضعیت خورشید و زمین در لحظه تحویل سال گفت: به هنگام تحویل سال، خورشید وارد آسمان نیمکره شمالی می شود که نشان از پیدایش فصل بهار است؛  اعتدال بهاری یکی از دو اعتدالین زمین است که در هر سال رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیمی سراجی افزود: اعتدال بهاری از برخورد دو محور استوای آسمان (امتداد استوای زمین در آسمان) و محور دایره البروج (مدار حرکت انتقالی زمین) به دور خورشید ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه نقطه اعتدال بهاری با نرم افزارهای خاص و دقیق محاسبه می شود، افزود: زمانی که مرکز خورشید دقیقا روی تقاطع دو محور استوای آسمان و دایره البروج قرار می گیرد آن لحظه، تحویل سال است که امسال در ساعت ۷:۱۹:۳۷ رخ می دهد.

سراجی با بیان اینکه منجمان از واژه ای به نام طول دایره البروجی برای محاسبه تحویل سال استفاده می کنند و این مقدار در زمان تحویل سال صفر است، بیان کرد: زمین مانند دونده ای است که همواره در حرکت بوده که به گرد خورشید می چرخد و نقطه آغاز و پایان آن نقطه اعتدال بهاری است.

شمای اعتدالین و انقلابین

کارشناس نجوم خاطرنشان کرد: طبق مطالعه، ۴ هزار و ۲۰ ساله تقویم هجری شمسی (از ۱۰۱۹- تا ۳۰۰۰ هجری شمسی)، طول سال شمسی حقیقی دستخوش تغییر است و از ۳۶۵ شبانه روز و ۵ ساعت و ۳۲ دقیقه تا ۳۶۵ شبانه روز و ۶ ساعت و ۴ دقیقه متغیر است؛ نیروهای گرانش ماه و مشتری از عواملی هستند که در این تغییرات چند ساعته در هر سال، تاثیر دارند.

دبیر کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران با بیان اینکه ما سال شمسی حقیقی را در لحظه دو عبور متوالی خورشید از نقطه اعتدال بهاری حساب می کنیم، بیان کرد: برای اینکه بدانیم اول فروردین و نوروز چه زمانی شروع می شود از قاعده ای به نام نوروز تحویلی استفاده می کنیم؛ در این قاعده اگر لحظه تحویل سال از ساعت صفر تا لحظه ظهر حقیقی (اذان ظهر) باشد آن روز یک فروردین یا نوروز است و اگر لحظه تحویل سال مقارن با لحظه ظهر حقیقی و یا مابین آن تا ساعت ۲۴ باشد فردای آن روز ۱ فروردین می شود.

قاعده کبیسه از کجاست

کارشناس نجوم با بیان اینکه هر ۴ یا ۵ سال یکبار، سال کبیسه لحاظ می شود تا خطایی شامل تقویم نشود، افزود: امسال (سال ۱۳۹۹) کبیسه است و لحظه تحویل سال از ساعت صفر تا ۱۲:۰۷ دقیقه یعنی در ساعت ۷:۱۹:۳۷ است و روز تحویل سال همان اول سال محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: تحویل سال و لحظه ظهر حقیقی برای نصف النهار رسمی ایران در ۵۲.۵ درجه از گرینویچ که تقریبا نود و هفت کیلومتری شرق تهران است برای قاعده نوروز تحویلی در نظر گرفته می شود.

وی یادآور شد: قاعده نوروز تحویلی کمک می کند تا هم فاصله تحویل سال تا ساعت صفر ۱ فروردین بیش از ۱۲ ساعت نشود و ضمنا با عبور تحویل سال از لحظه ظهر حقیقی سال کبیسه تعیین شود. بنابراین تحویل سالی که در سال ۱۴۰۰ خواهیم داشت از لحظه ظهر حقیقی عبور خواهد کرد و در نتیجه امسال سال کبیسه یا ۳۰ روزه است.

وقوع کبیسه های ۵ ساله در سه دوره

وی با بیان اینکه تقویم هجری شمسی تنها تقویم بدون خطا نسبت به سایر تقویم ها است، بیان کرد: قاعده نوروز تحویلی طوری است که باعث می شود کبیسه ها درست اعمال شود و این تقویم هیچ گونه خطایی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه کبیسه های هجری شمسی ۴ و ۵ ساله هستند، بیان کرد: معمولا سالهای کبیسه هر ۴ سال یکبار است ولی کبیسه های ۵ ساله هم داریم که هر ۲۹، ۳۳ و ۳۷ سال در تقویم ظاهر می شود که علت آن کمتر بودن کسر سال شمسی حقیقی از ۶ ساعت در طی سال های مختلف است و به ندرست سال شمسی حقیقی به ۶ ساعت و بالاتر از آن می رسد.

ابراهیمی سراجی تاکید کرد: خارج از این دوره ها، کبیسه ها در دوره های بلندمدت تر از هیچ نظم تکرار شونده ای پیروی نمی کنند.

وی با بیان این که آخرین کبیسه ۵ ساله مربوط به سال ۱۳۷۵ هجری شمسی بود تاکید کرد: کبیسه ۵ ساله بعدی به علت تکرارپذیری بیش از ۸۰ درصد کبیسه های ۳۳ ساله در سال ۱۴۰۸ هجری شمسی ظاهر می شود.

وی با تاکید بر اینکه تقویم هجری شمسی بر اساس مقدار متوسط سال شمسی به صورت قراردادی محاسبه نمی شود، بیان کرد: اگر بر اساس قرارداد تقویم را تنظیم کنیم تقویم دچار خطا در کبیسه گیری و به هم خوردن زمان اعتدالین و انقلابین می شود و دقت آن دچار مشکل خواهد شد.

وی با بیان اینکه سال۹۹ آخرین نوروز قرن چهاردهم محسوب نمی شود، گفت: برعکس دیدگاه عمومی، با ورود به سال ۱۴۰۰ قرن چهاردهم هجری‌شمسی پایان نمی‌یابد. چون سال صفر از دید تاریخی وجود ندارد و آخرین نوروز قرن چهاردهم در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

کد خبر 4881447 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم سال تحویل نوروز99 ویروس کرونا فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی تولید ایالات متحده آمریکا اینترنت نوآوری فناوری فضایی موبایل گوگل دارو واکسن اعتدال بهاری تحویل سال روز تحویل هجری شمسی ۵ ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه پیدا شدن یسنا از دریچه دوربین کایت هلال احمر

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان کایت سوار داوطلب هلال احمر یسنا را پس از پنج روز مفقودی در مزارع کلزا پیدا کرده بود.

یسنا دختر بچه چهارساله اهل روستای یلی بدراق شهرستان کلاله از یکشنبه ۹ اردیبهشت، هنگامی که مادرش مشغول کار در زمین کشاورزی بود مفقود شده بود عصر پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت پس از پنج روز جستجو پیدا شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت به افق قم
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • فیلم هوایی جالب؛ لحظه پیدا شدن یسنا از دریچه دوربین کایت
  • ببینید | لحظه دیده شدن یسنا از دریچه دوربین نصب شده بر روی کایت
  • فیلم/ لحظه پیدا شدن یسنا از دریچه دوربین کایت هلال‌احمر
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • فیلم| لحظه دیده شدن یسنا از دریچه دوربین نصب شده بر روی کایت
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • لحظه پیدا شدن یسنا از دریچه دوربین کایت هلال احمر
  • لحظه دیده شدن یسنا از دریچه دوربین نصب شده بر روی کایت